منابع آگاه می گویند اوپک پلاس هنوز پیشرفتی برای رفع اختلافات عربستان سعودی و امارات متحده عربی که مانع تصویب توافق جدید افزایش تولید شده، نداشته و این امر احتمال برگزاری دیدار در هفته جاری را ضعیف کرده است
سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) که در سال ۱۹۶۰ تأسیس شد، سابقه مناقشات میان کشورهای عضو را دارد که از جر و بحث بر سر سهمیه تولید تا منازعات گسترده تری مانند جنگ ایران و عراق در دهه ۱۹۸۰ و تهاجم عراق به کویت در سال ۱۹۹۰ را در بر میگیرد.
نمایندگان اوپک پلاس به اس اند پی گلوبال پلاتس گفتند با وجود بحران ویروس کرونا در هند، به نظر میرسند تولیدکنندگان این گروه به برنامه افزایش تولید نفت ادامه می دهند با این حال آنها همچنان چند روز برای بررسی آمار بازار و پیشبینی ها فرصت دارند.
قیمتهای نفت از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون تحت تاثیر محدودیت عرضه و رشد مصرفی که برای فصل سفرهای تابستانی پیش بینی می شود، بیش از ۲۵ درصد رشد داشته است.
اوپک و متحدانش در حال گفت و گو برای عدم برگزاری نشست هفته آینده وزیران و تقلیل آن به دیدار کمیته نظارتی هستند که نشان دهنده پایبندی این گروه به برنامه افزایش تدریجی تولید است.
قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه تحت تاثیر امیدواری به دورنمای تقاضا با پیشرفتی که در واکسیناسیون در آمریکا صورت گرفته است، افزایش یافت اما ابهامات پیرامون میزان عرضه اوپک پلاس و رشد ذخایر آمریکا روند رشد قیمتها را محدود کرد.
دبیرکل اوپک در اظهاراتی اعلام کرد روند احیای اقتصاد جهانی از پاندمی ویروس کرونا ادامه دارد اما اوپک و متحدانش باید تولید نفتشان را کنترل کنند تا نسبت به احیای کامل تقاضا مطمئن شوند.
وزیر انرژی الجزایر که ریاست امسال اوپک را برعهده دارد اظهار کرد: اوپک به دقت سیگنالهای واضحتر از سوی جو بایدن، رییس جمهور جدید آمریکا درباره احتمال تسهیل تحریمهای ایران و ونزوئلا را زیرنظر دارد.
اوپک در جدیدترین گزارش ماهانه خود پیش بینی کرد تقاضای جهانی برای نفت به میزان ۵.۹ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۱ در مقایسه با میانگین ۹۰ میلیون بشکه در روز تقاضای جهانی در سال ۲۰۲۰ رشد خواهد کرد.